„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Насам, народе! Отличителните черти на българския пазар!!!

11.02.2015 | 21:19
2128 четения
196 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:
Където и да ходите из чужбина друго място като българския пазар няма да намерите. Вярно има и по-лоши тържища, обаче нашенците са уникални. В опита си да спечелят повече клиенти, търговците използват какви ли не трикове и достойно влизат в историята с някои от хрумванията си. Събрали сме една интересна подборка от отличителните черти на българския пазар, която ще ви разсмее и ще ви накара да се зачудите вие в колко точно от описаните ситуации сте попадали. 1. Качествена българска стока Стоката винаги се рекламира като българска от най-хубавите краища на страната, подбрана специално за клиента. Затова и най-отпред на сергията са сложени най-хубавите и представителни продукти, заедно с голяма табела
Advertisement:
показваща къде точно са произведени. Интересно защо тогава продавача ви избира плодове или зеленчуци отзад, които не се оказват точно такива каквито очаквате. Или пък ги вади от чували изпод сергията, на които пише "Произведено в ЕС". 2. Правопис и правоговор По нашенските пазари можете да чуете всякакви наречия, подвиквания, обръщения и какви ли още не чудати изрази измислени специално за негово величество купувача. Да не говорим какви неща се изписват на табелките от които да се зачудиш в България ли се намираш или в страна с някакъв нов език неизвестен на никого. Може да се видят следните бисери: - Продавам сютюени - Кьостендилски череши - Не пипаи стоката - Бриукселско зеле 3.
Advertisement:
Постоянните баби и дядовци Възрастните хора от едно време са свикнали пазарът да е едно от местата, където излизат да се видят и да поговорят. Минеш не минеш две крачки и се натъкнеш на някоя нагласена баба с голяма шапка, която е тръгнала за лук, но ще се прибере без него от много приказки с познати. Дядовците по същия начин използват пазара като място за среща, да обменят опит и да се разходят, само не и да пазаруват като вас например. 4. Тука всичко има Повечето пазари по принцип са за плодове и зеленчуци. Често се случва обаче, за да не стоят другите сергии празни на тях да се намърдат всякакви търговци. Така че купувайки си чушки, може да си вземете фар за колата, пижама, нещо домакинско и връзка банани за децата.
© actualno.com
196 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още

loading...