„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Пазете и животните в жегите!!! Вижте как?

29.07.2015 | 13:26
1970 четения
162 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:
Много важно нещо  в един горещ  ден, е домашното животно да не се оставя да стои на слънце, дълго време. То трябва  да има непрекъснат достъп до питейна вода. Това заявиха от специална организацията защитаваща животните "Четири лапи". Изявлението е свързано изключително горещите дни.  За каузата съобщиха колегите от 24chasa.bg. Защитниците споделиха, че животинките много наподобяват хората. Те страдали от същите здравословни проблеми като нас.  Добавиха, че болните и възрастни животни, са много
Advertisement:
чувствителни към горещините и не е добре за здравето им да се оставят на слънце.   Призоваха,  любимците  да не се оставят  сами в колата, когато навън е ужасна жега. Температурата в автомобила можела да достигне повече от 50 градуса, за по-малко от  20 минути. Ако обаче нямате избор и се налага да оставите клетите животни в превозното средство, трябва да паркирате на сянка и да отворите прозорците.   Вредно е за кучетата да се извеждат в най-горещата част от деня. Тоест от 11 до 17 часа.
Advertisement:
Дългите и натоварващи разходки могат да предизвикат увреждания в животното. Хората, които вземат кучетата се на плажа, трябва редовно да ги къпят и поят, за да не получат животинките топлинен удар.   Има няколко неща, чрез които можете да разберете дали животното прегрява. Симптомите са лесно разпознаваеми.  Създанията започват да дишат тежко и учестено, появяват се зачервявания по езика, наблюдава се нестабилна походка и дори повръщане.  Ако забележите тези признаци незабавно намокрете и напоете животното, преместете го на сянка.
© 24chasa.bg
162 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още

loading...