„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Вижте историята на това коте, което остана без крачета, но технологиите спасиха!

14.02.2016 | 16:57
4936 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:

Животът понякога дава втори шанс не само на хората, а и на животните. Да, те са изключително беззащитни и се нуждаят от нашата помощ.

Advertisement:

Такава е историята, която колегите ни от kanal3.bg ни разказаха.

Котето Винсънт е родено с изключително рядко заболяване. То се изразява в това, че задните крачета на милото животинче... просто ги няма. Когато котето се появява на бял свят, лекарите не дават никакви шансове животинката да оцелее. Все пак става дума за двата задни крайника- с тях животното ходи, освен това без тях то няма да може да стъпи на краката си като падне, нито пък ще може да прави големи скоци.

Но се появява един изключителен доктор- Д-р Мери Сара Берг от Щатския университет в Айова. Тя казва, че първоначално се е влюбила в животинчето, а после е намерила начин да създаде на пухкавото коте протези. Не става въппрос за високотехнологични джаджи, с които едва ли не котето само ще започне да ходи. Тя използва 3D принтер и създава изкуствени протези, които изключително улесняват движенията на Винсънт.

Advertisement:

В момента Винсънт е добре, самостоятелен е, щастлив и обичан. Освен това с помощта на тези протези (които са прикрепени директно в костта на косматкото) костите ще порастнат малко и по- нататък Винсънт ще може да се движи дори по- добре.  

© kanal3.bg
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share