„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Това 2-годишно дете почина в страшни мъки, след като поглъща нещо, което всеки има в дома си!

12.01.2016 | 12:13
17687 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:
Семейство Флорер са от Оклахома, САЩ. Цялата рода се е събрала да празнува Коледа.. Бриана Флорер е малкото съкровище на семейството, тя е на 2 годинки и е изключително красива и сладка. За съжаление се случва трагедия, касаеща малкото момиченце. Малко преди коледната вечер тя дига температура. Родителите й смятат, че е най-обикновена настинка и, че ще се справят както всеки друг път при настинка. Няколко дни по-късно се налага малкото момиченце да се заведе в болница по спешност, защото повръща кръв и посинява. След рентген се разбира, че тя е погълнала батерия. Подложена е на двучасова
Advertisement:
операция, но лекарите не успяват да спрат кървенето. Настъпило е леко подобрение, но за нещастие на семейството трагедията е на лице. От zajenata.bg споделят, че литиевата батерия, която е убила Бриана, може да се намери не само в електронните уреди, но и в играчките. Според националния център по токсикология на САЩ има повече от 11 000 случая на поглъщане на батерия за периода от 2005 до 2014г. От тях има 51 починали деца, а 101- имат сериозни здравословни проблеми след операция. От тук следва,че е  много важно да се знае до какви последствия може да доведе поглъщането на батерия.
Advertisement:
Случи ли се, трябва да се действа светкавично и да го заведете спешно в болница, по възможност в център по токсикология. Признак за погълната батерия е, ако детето не може да яде, пие или повръща. В такъв случай има и опасност от поява на дупка в трахеята заради батерията, тогава детето може да се задуши. Не давайте мляко на дете погълнало батерия, защото то ускорява процеса на абсорбиране на киселината, и спомага за проникването й в тъканите. Проверявайте дали батериите са силно закрепени към уредите за които служат, за да не успее детето да ги вземе. Изхвърляйте незабавно използваните батерии.  
© zajenata.bg
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още

loading...