„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Реакцията на този слон, когато атакуваха стопанина му бе наистина безценна!

25.01.2016 | 22:51
5173 четения
85 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:

Всички ние сме чували еднократно или повече за способностите на животните, за чувствата им, за усещането за загриженост, тъга, мъка и изобщо чувства, които човек си самоприписва.

Advertisement:

Колегите ни от bgkef.com ни споделиха за една случка, която безспорно доказва, че слоновете определено не са просто „животни“.

Чували сме за слонове, които сърцераздирателно тъжат за загинали деца или близки (точно както ние), за такива, които помагат на безпомощните членове от стадото, за събиращите се в огромна група възрастни, заобиколили своите бебета, с цел да ги запазят от хищници. Видеото, което открихме, обаче,  е следното: човек, отгледал 17-годишния слон Thongsri бива нападнат. Уловката е, че той е нападнат умишлено, за да видят хората какво ще се случи. И вместо слонът да избяга, той започва да напада разярено нападателя. Ядосва се и започва яростно да го гони.

Това някак подсказва на врага, че ако това огромно същество наистина покаже своите способности- тежко му. След като се увери, че неприятелят е вече надалеч, приближава се до гледача си, нежно го обгрижва и сякаш пита: „Всичко наред ли е, имаш ли нужда от нещо?“

Advertisement:

Това видео е поредното, което ни доказва, че не бива да се отнасяме с животните като с по- низши. Трябва да се държим с тях като с равни, защото и те имат чувства и ги показват.

© bgkef.com
85 споделяния
Facebook Share Twitter Share