„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Мъжът, който постави световен рекорд по колоездене на 105 години

26.07.2021 | 19:24
218 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:

Робър Маршанд е французин, който на 105-годишна възраст успява да постави невероятен световен рекорд. Прави това като изминава разстоянието от 14 мили за само един час – с колело.

От материали по темата на Асошиейтид прес разбираме, че Маршанд е вдигнал публиката на крака и е получил бурни овации след като успява да премине най-голямата дистанция за един час с велосипед, във възрастовата група над 105. Когато спира, всички присъстващи започват да скандират името му, отбелязват от Scatter.

„Не видях знака, че ми остават само 10 минути. Иначе щях да бъда още по-бърз и да премина още повече разстояние, или иначе казано същото, но за много по-добре време. Сега чакам някой да ме конкурира за рекорда“, казва той след събитието.

„Аз не съм тук, за да бъда шампион, да бъда най-добрият. За мен това е мисия. Да докажа, че ние, които сме на 105 години, все още можем да караме велосипед, и то доста добре.“, обяснява, този път пред Евроспорт.

Невероятно постижение, но се оказва, че е далеч от първото голямо деяние в живота на Маршанд. Той е роден през 1911 година. Работи като пожарникар, преживява две световни войни, а през 40-те е шофьор на камион във Венецуела. Като младеж се състезава професионално в колоезденето за кратко, но се отказва когато треньорът му заявява, че няма как да стане шампион заради ниския си ръст. Отпусни се от тежкото ежедневие с Tsars (Царс) казино.

Advertisement:

По-късно Маршанд се премества в Канада, където става дървар. След това семейството му се връща във Франция, през 60-те години. Когато се прибира у дома си, той работи най-различни неща, но за жалост не му остава никакво време за спорт, включително и колоездене.

Започва да кара велосипед отново, когато става на 75 години. И тогава започва една поредица от много силни представяния и постижения.

През 1992 година той минава пътя от Москва до Париж, както и от Бордо до Париж и обратно, няколко пъти. През 2012 година успява да постави световен рекорд като столетника, който е успял да мине с колело 62 мили за най-кратко време.

За всички тези постижения, треньорът на Маршанд и негов много добър приятел, Жерар Мистлер, казва пред Асошиейтид прес, че тайната на легендата е много проста.

Храни се с изключително много плодове и зеленчуци, не пуши, прави упражнения всеки ден, ляга си в 9 вечерта, без изключения, много рядко пие по чаша вино и разбира се е много отдаден на велосипеда си. С Tsars регистрация и отдаденост, можеш да постигнеш много.

Advertisement:

Конкретно за колоезденето, той кара колело по четири пъти в седмицата, прави го с приятел. Според професор Вероник Вилат, физиолог, това е най-голямата тайна. Че не го прави сам, че не го прави просто за спорта. Прави го, защото му е приятно, защото е с близки хора, защото му се наслаждава истински и това повлиява на представянето му много силно.

Етикети:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още

loading...