„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!

Ролята на късмета в успешния живот е по-голяма отколкото си мислим

09.09.2020 | 13:00
1465 четения
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share
Advertisement:

Какво струва успехът? Какви са тайните на успешните хора? Съдейки по наличието на всякакви списания и предавания, които разглеждат техния живот, хората се вълнуват от тези въпроси. Има обаче грешна представа, че можем да се научим да сме като тези хора. Техният успех се дължи на личните им качества – талант, умения, воля, упоритост, оптимизъм, правилна настройка на ума, емоционална интелигентност.

Advertisement:

Нашата фиксация към тях обаче показва нещо интересно. Ние сме склонни да разпределяме ресурсите, възможностите и доверието си към хората с упешно минало. Игнорираме тези, които към момента са по-неуспешни. Смятаме, че успешните са и компетентни. В Slotv няма предрасъдъци.

В последните години има редици проучвания и книги, които доказват, че късметът и възможностите имат по-голяма роля, от колкото си мислим. Във всякакви области от живота. Аргументът им не е, че късметът е всичко. Просто показват, че пропускаме много, ако се фокусираме твърде много върху персоналните характеристики и се опитваме да разберем успеха по учебникарски.

Ето някои от въпросните открития, които ще разгледаме в компанията на Efbet 365:

  • Близо половината от разликите в доходите между различните хора по света се обясняват от това къде са родени и как се разпределят благата в тази страна
  • Шансът да станем директор на компания е повлиян от името ни или месецът ни на раждане
  • Броят на директори, които са родени през юни и юли е много по-малък от този на хората, които са родени в други месеци
  • Ако последното ти име е по-напред в азбуката, е по-вероятно да се издигнеш в работата
  • Използването на инициала нав второто име усилва позитивната уценка на хората за интелектуалния ни капацитет и постижения
  • Хората с по-лесни имена са съдени по-положително от тези с по-трудни за произнасяне имена

Зависи ли от нас къде сме родени, как се казваме, трудно ли се произнася името ни? Не, тези неща за нас самите са късмет и даденост. Заради това трябва да имаме по-отворен ум и да сме ограничени по-малко от теорията, за да успеем. Вземи късмета си в свой ръце с Регистрация в SlotV.

Advertisement:
Етикети:
0 споделяния
Facebook Share Twitter Share

Прочети още

loading...